Frivillig ved Fundamentet

Vil du være frivillig ved Fundamentet? Det er vi glade for, og vi er mange, der byder dig velkommen.

Der er mange måder at være frivillig i Fundamentet på. Du kan læse mere om de fire største frivilliggrupper herunder, hvor du også kan se, hvem du skal kontakte, hvis du gerne vil vide mere.

Vi kan ikke klare os uden jer

Vi er omkring 80 aktive frivillige året rundt. Det er virkelig mange gode mennesker, der hjælper med det, de kan, så andre kan få det bedre. Uden alle jer, kunne vi slet ikke yde den hjælp, vi gør – så tak for jeres tid, ildhu og store hjerter!

Det, vi giver igen

Som frivillig tilbydes du supervision, faglig sparring, gratis events, hyggeligt fællesskab, spændende kontakt med borgerne, ny faglig viden, professionelle omstændigheder og ordentlige rammer. Vi er et levende hus med stor tværfaglighed.

Bliv frivillig i Behandlingsrummene

Hvad er behandlingsrummene?

Vi har omkring 30-40 frivillige behandlere, der tilbyder gratis samtalebaseret og kropslig behandling i huset. Vi har f.eks. psykologer, psykoterapeuter, fysioterapeuter og massører, og de er alle sammen færdiguddannede inden for deres felt.

Målet med Behandlingsrummene er at gøre behandling let tilgængelig til den målgruppe af mennesker, der har mest brug for det – men kan have sværest ved at få råd til det. Behandlingen foregår sideløbende med de andre tilbud, vi tilbyder den enkelte i huset. Sammen skaber vi altså en helhedsorienteret indsats, der rykker vores borgere mod vedvarende positive forandringer i livet.

Vi har fire fuldt funktionsdygtige behandlingsrum i huset. Vi tilbyder også supervision til alle behandlere, så det er muligt at få talt svære hændelser igennem.

Hvem søger vi?

Vi søger færdiguddannede behandlere inden for krop og sind. Vores målgruppe kan have meget forskellige problemstillinger – og ofte flere på én gang, så vi synes, det er mest forsvarligt, hvis alle vores frivillige behandlere er færdiguddannede.

  • Psykologer
  • Psykoterapeuter
  • Fysioterapeuter
  • Massører
  • Ergoterapeuter
  • Psykomotoriske behandlere
  • Supervisorer

Hvis du har en anden relevant faglig baggrund, må du stadig meget gerne tage kontakt. Vi har blandt andet også haft tilknyttet sexologer, coaches og kranio sakral terapeuter.

Kontaktperson Anna Thorning

anna@fundamentet.org

60 47 92 44

Bliv frivillig i Café Fundamentet

Hvad er Café Fundamentet?

Café Fundamentet er en frivilliggruppe på 20 frivillige, der inviterer til fællesskab og spisning om eftermiddagen og i aftentimerne. I øjeblikket holder Café Fundamentet åbent hver mandag og onsdag fra 15.00-20.00. Man kan have vagter mandag og onsdag fra 15.00-20.00 og fra 17.00-20.00.

Målet er at skabe hyggeligt samvær, gode samtaler og spise go’ mad. Det er en vigtig indsats for vores borgere, der får et socialt rum, der er deres, og hvor fokus kan være på blot at være tilstede i trygge rammer.

Udover at holde lokalerne åbne, kan Café Fundamentet også hjælpe vores borgere i det daglige. Vi har f.eks. besøgt en ældre dame, der havde brug for at få gjort lidt ekstra rent, og vi har hjulpet en kvinde med at flytte, da hun ikke ellers havde et netværk, der kunne tage fat. Disse opgaver kommer ad. hoc., og så kan man melde sig til, hvis man har lyst til at give en hånd.

Hvem søger vi?

Vi sætter ingen krav til uddannelse og så videre. Den stærkeste faglighed, du kan have, er din evne til at være dig selv. Det er vigtigt for os, at vi møder vores borgere, som de mennesker vi er. At vi giver noget af os selv.

Lyder det som noget for dig, så inviterer vi dig gerne ind til en samtale og rundvisning i vores lokaler.

Kontaktperson Steffen Rasmussen

steffen@fundamentet.org

26 19 52 78 

Bliv frivillig studiementor

Hvad laver en studiementor?

Vil du hjælpe sårbare unge med at tage de første skridt på vejen igennem en ungdomsuddannelse? Som frivillig studiementor hjælper du psykisk sårbare unge det første år af deres ungdomsuddannelse. Fundamentet har indgået et samarbejde med HF/VUC om projektet HF Fundamentet, hvor sårbare unge under 30 år kan starte på en ungdomsuddannelse i et roligere tempo end normalt – og med støtte undervejs.

For de unge er det faglige oftest ikke den største udfordring ved uddannelsesstart. Som frivillig hjælper du den unge med at få en positiv oplevelse med opstarten og støtter de unge i at få taget hul på de faglige og sociale udfordringer, der banker på. Fagene på HF Fundamentet er almindeligvis Dansk A og Engelsk B. Der kan også være andre fag, men i de fleste tilfælde vil det være dansk og engelsk, de unge har brug for støtte til.

Du bliver en del af et fællesskab med de andre studiementorer, men får også tilknyttet din egen studerende, som du ugentligt hjælper med at komme igennem studiet.  

Hvem søger vi?

Vi sætter ingen krav til uddannelse, men det er vigtigt, at du har lyst til at følge din studerende igennem et helt skoleår. Det er også en fordel, hvis du har kendskab til dansk og/eller engelsk på gymnasie-niveau. 

Kontaktperson Steffen Rasmussen

steffen@fundamentet.org

26 19 52 78

Mød de frivillige

Karlo Mørch

Frivillig psykolog i behandlingsrummene og bestyrelsesmedlem

 

Hvordan blev du frivillig i Fundamentet?
Min virksomhed kører efter et socialt ansvarlighedsprincip, og derfor var jeg meget på udkig efter gode initiativer på det sociale område. Fundamentet var up coming og havde meget potentiale. Så jeg ringede til Steffen (daværende leder af Fundamentet) og blev en del af det hele.

Hvad består dit arbejde som frivillig i?
Jeg sidder i bestyrelsen og er frivillig psykolog hernede. Samtidig er jeg også supervisor for andre af husets frivillige behandlere og mentorer.

Arbejdet her er motiverende, fordi man meget direkte kan se, at indsatsen gør gavn. Folk kommer faktisk videre, de får det bedre og deres tilværelse bliver mindre risikofyldt. Jeg havde en mand i terapi hernede, som var helt i bund, både psykisk og fysisk. Han havde mistet modet på det hele. Men han fik det gradvist bedre, begyndte at få mindre medicin og kom i gang med et ressourceforløb hos jobcenteret. Det er motiverende at følge sådan en udvikling.

Og så er det nogle dejlige mennesker, man møder her. Man lærer rigtig meget af deres historier og af at tilbringe tid med dem. Der er en fin atmosfære hernede med højt til loftet og meget fokus på udvikling.

Hvad vil du råde folk til, hvis de er interesserede i at blive en del af arbejdet?
Man behøver ikke at betænke sig så meget – man kan altid komme ned til en snak. Det er virkelig et frivilligt arbejde, hvor man lærer meget og får nye perspektiver på tingene. Man får mulighed for at sætte sit præg på et vigtigt stykke socialt arbejde, som også er meget samfundsnyttigt.

Anders Nepper

Frivillig psykoterapeut i Behandlingsrummene

 

Hvordan blev du frivillig i Fundamentet?
En af mine bekendte var frivillig hernede og fortalte mig, at de stod og manglede folk. Jeg kom ind til en snak og en kop kaffe, og så kørte det derfra.

Hvad består dit arbejde som frivillig i?
Jeg er som terapeut matchet med nogle unge mænd, der har brug for støtte og sparring i et samtaleforløb. Det kan være sparring på deres livssituation, deres personlige erfaringer og udfordringer i livet. Det relationelle er en vigtig del – at have god kontakt og godt samvær.

Hvad giver det dig at være frivillig?
Det giver meget. Det er nogle søde og kompetente folk her på Fundamentet. Her er god energi og en god stemning, hvor man mødes i øjenhøjde. Fundamentet er et lidt alternativt tilbud med bredere rammer end f.eks. det kommunale system. Stifteren af Fundamentet har kunnet se ud over mængden og har haft nogle visioner på sigt for det sociale arbejde. Det er inspirerende at opleve den tankegang og lære noget nyt.

Hvordan kan du mærke, at dit arbejde gør en forskel for brugerne?
Tilgangen hos Fundamentet giver mange brugere mod på at give tingene en chance til. Man kan mærke, at de, der kommer her, har en glæde og tilfredshed over at opleve, at nogen interesserer sig for dem. Her bliver man mødt som menneske og er ikke bare et nummer. Det får folk til at åbne op. Jeg havde fx et stort brød i terapi, en fyr som var ret indelukket og aldrig havde været vant til at tale om sit indre og sine følelser før. Gennem forløbet begyndte han at åbne op, snakke og dele ud af sine tanker. Det er meget motiverende at opleve den udvikling.

Stine Knak Olesen

Frivillig fysioterapeut i Behandlingsrummene

 

Hvordan blev du frivillig i Fundamentet?
Jeg var blevet ledig på det tidspunkt, og en af mine tidligere medstuderende stoppede som frivillig hos Fundamentet. Hun spurgte, om der ikke var nogen, der ville overtage. Det ville jeg gerne.

Hvad består dit arbejde som frivillig i?
Jeg har nogle forskellige klienter i fysioterapeutiske forløb, cirka fire ad gangen. Nogle forløb varer bare et par måneder, andre har jeg haft i et år. Det er nogle meget komplekse klienter, man finder herinde. De har mange problemer, og der ligger næsten altid noget andet og lurer oven i de fysiske problemer.

Hvad giver det dig at være frivillig?
Det giver rigtig meget at være sammen med menneskene hernede, både brugere og ansatte. Man føler sig så velkommen her. Og så giver det mig meget fagligt, netop fordi brugergruppen er så kompleks. På et tidspunkt kunne jeg også godt tænke mig at arbejde med den her type mennesker til daglig.

Der er god mulighed for at udvikle sig og lære noget nyt som frivillig. Vi har ’Behandlerforum’, hvor vi mødes på tværs, og der er løbende workshops og særlige events. Så man får bestemt også noget selv.

Hvordan kan du mærke, at dit arbejde gør en forskel for brugerne?
Folk er glade, når de kommer her. De smiler og siger tak, og behandlingerne gør faktisk en forskel for dem. Jeg havde for eksempel en pige i behandling, som bagefter sagde, at behandlingen havde betydet, at hun kunne få sin hverdag til at hænge sammen igen. Det, synes jeg, er meget motiverende.

Støt os

Vi har flere forskellige måder, du kan hjælpe os på.

Åbningstider

Mandag: 09.00-20.00

Tirsdag: 09.00-15.30

Onsdag: 09.00-20.00

Torsdag: 09.00-15.30

Fredag: 09.00-14.00

Weekend: Lukket

Kontakt

Søren Frichs Vej 42P

8230, Åbyhøj

info@fundamentet.org

Er du ny? Så læs mere her.

Persondatapolitik