Fundamentet er en grundlæggende indsats

Alle mennesker er unikke og står i unikke situationer. Derfor er Fundamentet ikke en specifik indsats, der hjælper på en fast måde efter faste rammer. Vi skræddersyer altid vores hjælp til den enkelte. Derfor siger vi, at vi er en grundlæggende indsats.

Vi vil være det sikre grundlag, der er der før, under og efter andre indsatser. Vi er der, når der er krise, og vi er der, når det går fremad.

Man kan komme, når man har brug for os, og man kan give slip, når livet er på rette spor. Det betyder, at nogen får hjælp ugentligt, andre får hjælp månedligt og nogen ser vi meget i perioder, imens vi slet ikke ser dem i andre.

Vi hjælper med så meget som muligt under samme tag, og vi skaber bro til andre indsatser, hvis de kan noget, vi ikke kan. Selvom man er begyndt i praktik, uddannelse, arbejde eller får hjælp andre steder end Fundamentet, så bliver vi ved med at være den sikre havn, man altid kan vende hjem til.
Vi oplever tit, at når man kommer hos os første gang, er livet blevet meget uoverskueligt. Der er mange løse, indviklede tråde. Vi forsøger derfor at rede trådene ud, og vi hjælper med at sortere i dem, så du kan holde fokus på det vigtigste – at finde din vej til det liv, du drømmer om.

Modellen stammer fra tilværelsespsykologien.

Behandlingsrummene

Fri behandling til alle

Vi har omkring 30-40 frivillige behandlere, der tilbyder gratis samtalebaseret og kropslig behandling i huset. Vi har f.eks. psykologer, psykoterapeuter, fysioterapeuter og massører, og de er alle sammen færdiguddannede inden for deres felt.

Vi plejer at sætte 8-12 behandlingstider af til hver enkelte, men har man brug for mere end det, kan det også være en mulighed.

Vores hjælp i Behandlingsrummene er meget eftertragtet, så vi har næsten altid ventetid på de mest almindelige behandlinger. Vi gør, hvad vi kan for at hjælpe så mange som muligt – men vi vil først og fremmest hjælpe bedst muligt. Derfor forhaster vi os ikke.

 

Behandlinger

 • Psykoterapi
 • Fysioterapi
 • Massage
 • Psykomotorisk terapi
 • Ergoterapi
 • Body Awareness Therapy

 

 • Mindfulness
 • Kranio sakral terapi
 • Kunstterapi
 • Hypnoterapi
 • Zoneterapi
 • Coaching

 

Anna er koordinator i Behandlingsrummene. Her ses hun sammen med Jan, som er frivillig behandler.

Borgerhjælpen

Fundamentets ‘Borgerservice’

I Borgerhjælpen kan man få rådgivning og hjælp til en bred vifte af opgaver. Vi har en fast socialrådgiver og skiftende praktikanter klar til at hjælpe.

Det kan være hjælp til at finde en praktikplads, søge om forskellige offentlige ydelser, få styr på sine dokumenter og forstå en lovgivning og sine rettigheder. Borgerhjælpen kan også komme med som bisiddere, hvis du har brug for støtte.

Vores fokus er altid på dig. Vi skal ikke skrive journaler, og vi laver ikke ordinær sagsbehandling. Vi kan i stedet stille og roligt arbejde for, at du får løst dine udfordringer og finder svar på dine spørgsmål.

 

Katrine er Fundamentets faste socialrådgiver

Forandringsrummet

Fællesskab og udvikling

Vi bor i store, flotte lokaler med plads til fællesskab, sociale aktiviteter, oplæg og undervisning. Alt det, vi gør sammen i huset, kalder vi for Forandringsrummet.

I løbet af en dag på Fundamentet, kommer der mange forskellige mennesker med mange forskellige formål. Hver enkelte har fået skræddersyet sit eget individuelle forløb og har fokus på egen udvikling. I Forandringsrummet mødes vi på kryds og tværs – uanset hvordan vi ellers får hjælp.

Se skema for Forandringsrummet her.

Gåture

Vi går tit ture sammen i nærområdet. Vi bor lige ved siden af Brabrandstien, der snor sig langs en å igennem skov og grønt.

Morgen- og middagsmad

Vi spiser sammen flere dage om ugen. Til morgenmad får vi brød, rugbrød, ost og så videre, imens vi til middagsmad spiser forskellige retter.

Café Fundamentet

Aftens- og weekendhygge

Café Fundamentet er en frivilliggruppe af rare mennesker, der holder Fundamentet åbent i aftenstimerne og i weekender.

De inviterer ind til aftensmad, brætspil, gåture, film og alt muligt andet. Det hele handler egentlig bare om, at I sammen skaber den gode stemning og det gode selskab, og at alle i trygge rammer kan være sig selv.

Se åbningstider for Café Fundamentet her.

 

Støt os

Vi har flere forskellige måder, du kan hjælpe os på.

Åbningstider

Mandag: 09.30-20.00

Tirsdag: 09.30-15.00

Onsdag: 09.30-20.00

Torsdag: 09.30-15.00

Fredag: 09.30-14.00

Weekend: Lukket

Kontakt

Søren Frichs Vej 42P

8230, Åbyhøj

info@fundamentet.org

Er du ny? Så læs mere her.

Persondatapolitik