Mentor med kompetencer indenfor undervisning eller psykoedukation. 

Vil du være med til at udvikle en nyskabende ungdomsuddannelse målrettet sårbare unge? Er du relationel stærk, god til at understøtte et socialt fællesskab, hvor du har øje for både fællesskabet og den enkelte, så er det måske dig vi søger.  

Fundamentet fungerer som en base for den nye ungdomsuddannelse ’HF-Fundamentet’, målrettet sårbare unge der har svært ved at komme i gang med eller gennemføre en ungdomsuddannelse. 

Dine opgaver vil centrere sig omkring de studerende på HF-Fundamentet og de frivillige studiementorer der er tilknyttet de unge. Du vil blive mentor for nogle af de studerende, og få ansvaret for klassens time for din gruppe 2 gange ugentligt. Denne time bruger du til at følge op på trivslen for den enkelte, samt gruppen. Hvis du har særlige faglige kompetencer og viden får du rig mulighed for at sætte dem i spil. Måske ved du meget om søvn og vil tilbyde vores studerende et forløb omkring gode søvnvaner, måske har du særlig viden om kognitiv remediering og vil hjælpe de studerende med at opbygge og kompensere for kognitive udfordringer. Mulighederne kan være mange.     

Stillingen er i udgangspunktet på 20 timer. Jobbet er tilknyttet udviklingsprojektet HF-Fundamentet som løber frem til d. 24/12 2024. Det forventes at projektet kan implementeres efterfølgende.

Du vil blive en del af en bredt sammensat og velfungerende medarbejdergruppe i Fundamentet. Stemningen på Fundamentet er uformel og afslappet.

Det er en klar fordel hvis du har kørekort og mulighed for at stille egen bil til rådighed.  

Vi leder efter dig, der besidder nogle af de følgende kompetencer:

 • Erfaring og viden om målgruppen af sårbare og udsatte unge.  
 • Viden om psykiatriske diagnoser særligt angst og erfaring med at støtte personer med psykiatriske diagnoser.
 • Erfaring med studiestøtte.
 • Erfaring med undervisning og/eller psykoedukative forløb.
 • Gerne erfaring med metakognitiv terapi eller kognitiv terapi.
 • Erfaring med gruppeforløb.
 • Erfaring med støttende samtaler og forløb.
 • Erfaring med og lyst til at arbejde med frivillige herunder lyst til at stille dig til rådighed som sparringspartner fra de frivillige.
 • Det ville være en bonus, hvis du er god til at formulere dig på skrift og har en lille koordinator i maven.  

Vi forventer at du har en relevant faglig baggrund, som f.eks. terapeut eller underviser med videreuddannelse inden for det specialpædagogiske felt.

Som person besidder du følgende kvaliteter: 

 • Du er rummelig og god til relations dannelse.
 • Du har hjertet med på arbejde, og du er handlingsrettet.
 • Du har pædagogisk og psykologisk indsigt. Du kan holde hovedet koldt og hjertet varmt, når der er mange bolde i luften

HF-Fundamentet er en 3-årig HF med indbygget hjælp, støtte og plads til at være den, du er. 

Det er et tilbud for unge, der af forskellige årsager har svært ved at komme i gang med og/eller gennemføre en ungdomsuddannelse.

Uddannelsen er særlig tilrettelagt til at støtte unge med angst og andre svære problematikker til at gennemføre en HF.

Fundamentet er ikke et tilbud, ikke et projekt, ikke en behandling – Fundamentet er en base, ja et fundament, hvor man kan finde den ro og den opbakning, der skal til for at komme videre i livet. Et sted man kan arbejde med sig selv i mange konstellationer og sammenhænge.

På Fundamentet kommer på årsbasis ca. 200 mennesker i sårbare og udsatte livssituationer. De kommer et sted hvor de skal kunne føle sig hjemme og trygge, hvor der er en bæreflade, de kan lande på. Vi ønsker at møde alle med nærvær og oprigtighed, når de træder ind ad døren og bliver en del af vores fælles Fundament. Vi er et socialt fællesskab, hvor mennesker møder mennesker i øjenhøjde og med den respekt, vi alle fortjener, uanset hvor og hvem vi er i livet.

Fundamentet har en lille kerne af ansatte og et stort korps af frivillige, både fagpersoner med baggrund som psykologer, psykoterapeuter, fysioterapeuter, massører, psykomotoriske behandlere, akupunktører og undervisere og et stort korps af frivillige der hjælper med praktiske ting og som fungerer som studiementorer.

I alt er der mere end 100 frivillige tilknyttet Fundamentet.

Vi glæder os rigtig meget til at høre fra dig. 

Har du spørgsmål til HF-Fundamentet eller Fundamentets arbejde eller stillingen i øvrigt, kan du fra d. 29/7 og frem til ansøgningsfristen ringe til projektleder Vibeke Thorup Bertelsen på tlf. 20 49 03 14 

Vi gør opmærksom på, at Fundamentet som en Frivillig social forening ikke er lønførende. 

Ansøgningsfrist er d. 20/8. 

Vi holder løbende ansættelsessamtaler indtil den rigtige kandidat er fundet, så send gerne din ansøgning hurtigt. Tiltrædelse ønskes hurtigst muligt.

Send ansøgning og CV til HF-Fundamentet@fundamentet.org