Det, vi tror på

De mennesker, der har allermest brug for hjælp, er også dem, der kan have sværest ved at finde og få den rigtige hjælp. Måske kæmper de med flere komplekse problemstillinger på én gang, der gør, at de for en stund er faldet ud af eget livsspor.

Derfor eksisterer Fundamentet.

Vi vil være det grundlag, som ressourcestærke mennesker normalt har fra familie og netværk, men som mange sårbare og udsatte mennesker ikke har haft adgang til i livet. Vi er nogen at ringe til. Vi er det stabile netværk, der genskaber en positiv tilknytning til samfundet. Vi går vejen med dem, der ikke ved, hvor eller hvordan de ellers skal få hjælp, og vi tager sammen de skridt, der ét ad gangen fører mod et bedre liv.

Vi vil være det sted, hvor mennesker i sårbare og udsatte livssituationer kan føle sig hjemme og trygge. Den bæreflade, man kan lande på. Derfor møder vi alle med nærvær og oprigtighed, når de træder ind ad døren og bliver en del af vores fælles hjem. Vi er et socialt fællesskab, hvor mennesker møder mennesker i øjenhøjde og med den respekt, vi alle fortjener, uanset hvor og hvem vi er i livet.

Vi ved, at vi dagligt møder hele mennesker med hele liv. Vi har øje for de udfordringer, den enkelte står med, og vi hjælper med det, der fylder mest først. Vi ved også, at uro i nuet og frygt for fremtiden kan gøre selv små skridt store og tunge. Det kan gøre det at kunne leve en hverdag svært. Derfor hjælper vi med det helt basale, når det er det, der er svært, og vi gør alt for at skabe ro og overblik, når livet føles kaotisk.

Vi siger, at hos Fundamentet forskelbehandler vi, fordi der er forskel på mennesker. Der er forskel på problemer, og der er forskel på løsninger. Derfor skræddersyer vi den hjælp, vi tilbyder, og vi har ingen skabeloner for, hvad vi tror, virker.

Vi ved, at når du har overskud, så ved du også, hvad du gerne vil. Det er dit liv på dine præmisser. Det lytter vi til, og det hjælper vi med. Det betyder også, at vi ikke kun er der, når livet er svært. Vi er der også, når livet er godt. Vi ser dit potentiale, dine drømme og din drivkraft, og vi er et læringsrum, hvor du får tid og ro til at undersøge dine muligheder. Hvor du får tid til at tænke.

Vi sætter derfor ikke tid på dine mål, og vi stiller ikke faste krav. Vi står sammen med dig, og det er dit liv og dine tanker, vi har fokus på. Det er okay at træde et par skridt tilbage for at undersøge andre veje. Det er okay at begå fejl. Vi er der stadig. Vi er en dør, der ikke lukkes. Vi tror på dig!

Ansatte

Frivillige

Borgere

m2

En privat forening

Fundamentet er en uafhængig forening med egen bestyrelse. Derfor bestemmer vi selv, hvad vi vil og hvordan vi gør det. Det kræver derfor ingen henvisning at få hjælp hos os, og vi stiller ikke meget specifikke krav til, hvem der kan få hjælp. Vores hjælp er altid gratis. Vi samarbejder med Aarhus Kommune og forskellige andre aktører om at styrke den sociale indsats i Aarhus og omegn.

Det, vi vil

Vi vil nytænke den sociale indsats, så sårbare og udsatte mennesker i Danmark kan få den bedst mulige hjælp. Det, vi gør, gør vi fordi, vi tror på, det er det, der virker. Vi prøver nye ting af, vi lytter til dem, vi hjælper og vi har et ønske om hele tiden at blive bedre. Vi vil vidensdele og inspirere andre organisationer, så vi sammen hjælper flest muligt bedst muligt. Vi vil gøre det, vi siger, vi gør.

Os, du møder til dagligt

Katrine Fløche Jørgensen

Katrine Fløche Jørgensen

Socialrådgiver

Katrine er vores socialrådgiver i Borgerhjælpen. Her hjælper hun vidt og bredt med 1000 forskellige opgaver.

katrine@fundamentet.org

42 39 33 96

Susanne Nørgaard Bertelsen

Susanne Nørgaard Bertelsen

Personaleleder

Susanne er vores personaleleder, frivilligkoordinator for Café Fundamentet og Fitnessdronning på fitness-holdet.

susanne@fundamentet.org

Christian Rundager

Christian Rundager

Daglig leder

Christian står for den daglige ledelse af Fundamentet.

christian@fundamentet.org

22 99 98 35

Trine Vinge Pedersen

Trine Vinge Pedersen

Relationsmedarbejder

Trine er en af vores mentorer, og er særligt glad for vores refleksionsture ud af huset i naturen og sommerhus.

trine@fundamentet.org

Tim Alvin Boström

Tim Alvin Boström

Relationsmedarbejder

Tim er en af vores mentorer. Ved siden af Fundamentet er han forsanger i bandet The Boy That Got Away.

tim@fundamentet.org

93 40 26 63

Anna Windfeldt Thorning

Anna Windfeldt Thorning

Frivilligkoordinator

Anna er frivilligkoordinator for alle vores frivillige behandlere i Behandlingsrummet. Derudover sidder hun i Udsatterådet i Aarhus på vegne af Fundamentet.

anna@fundamentet.org

60 47 92 44

Brian Rasmussen

Brian Rasmussen

Relationsmedarbejder

Brian tager sig af Vi Tror På Digs individuelle forløb. Han er også pædagogisk ansvarlig i Fundamentet.

brian@fundamentet.org

Sara Balahang

Sara Balahang

Praktikant

Sara er i praktik som ledelsesassistent.

sara@fundamentet.org

Mina Agerschou

Mina Agerschou

Pædagogpraktikant

Mina står til dagligt for hygge og aktiviteter i vores Forandringsrum.

mina@fundamentet.org

Juliane Bundgaard

Juliane Bundgaard

Socialrådgiver

Juliane er ansat på deltid som socialrådgiver i Borgerhjælpen samtidig med, at hun hjælper til med det praktiske i huset.

juliane@fundamentet.org

Steffen Tornbjerg

Steffen Tornbjerg

Praktikant

Steffen er i praktik som ledelsesassistent. Han studerer til dagligt statskundskab.

tornbjerg@fundamentet.org

Christina Hammer

Christina Hammer

Socialrådgiverpraktikant

Christina er i praktik som socialrådgiver. Hun hjælper til dagligt Katrine i Borgerhjælpen.

christina@fundamentet.org

Tian Stephansen

Tian Stephansen

Praktikant

Tian studerer til dagligt psykologi. I praktikperioden hos os, skal han blandt andet hjælpe med psykoedukation og have egne, korte klientforløb.

tian@fundamentet.org

Fundamentets frivillige

Der kommer også omkring 60 frivillige i huset. De står for en stor del af den hjælp, vi tilbyder hernede. De hjælper blandt andet med behandlinger, støtte og rådgivning, og mange af dem deltager også i det sociale.

Vores bestyrelse:  Karlo Mørch, Sofie Koch, Steffen Max Høgh, Bente Steffensen, Anna Thorning, Mette Rønnau, Jacob Baungaard, Christian Rundager

Vores historie

Fundamentet blev stiftet af Steffen Rasmussen i 2014. Herunder følger fortællingen om idéen, der blev til virkelighed – som fortalt igennem medierne. 

Lokalavisen, 30. marts 2013, Line Hitz

Julen 2012 var helt specielt for 27-årige Steffen Rasmussen. Han tilbragte juleaften i en børnehave med halvtreds forskellige mennesker i alderen to til 93 år. Selvom Steffen har sin egen familie at holde jul med, havde han arrangeret juleaften for ensomme i Aarhus. Og det var midt i anden, julesalmen og julehyggen med de mange forskellige mennesker, at Steffen besluttede sig for, at han ville i byrådet.

“Jeg fandt ud af, at rigtig mange mennesker gemmer på historier, som politikerne ikke kender til. Hvis jeg kommer i byrådet, er det mit ønske, at borgerne skal kontakte mig og fortælle om de udfordringer og historier, som de går rundt med i hverdagen,” siger Steffen.

Han vil gerne stå for det nærværende og menneskelige i byrådet, og han har valgt at stå alene for at komme længst ud til borgerne.

Den oprindelige byrådsvideo, som startede byrådskampagnen i 2013

Steffen var den politiker, der fik ottende flest personlige stemmer i Aarhus Kommune, men det var ikke nok til at blive valgt ind som løsgænger. Målet om at gøre en forskel for udsatte borgere var dog intakt.

Jyllands-posten, 18. marts 2014, Lars Dalsgaard

Ved kommunalvalget i 2013 fik Steffen Rasmussen 2.285 personlige stemmer.

Nu står han uden tag over hovedet.

Ikke fordi fogeden har smidt ham på gaden, men fordi hans engagement inden for socialt arbejde levner for få kroner og øre til at betale en husleje.

Indtil nu har Steffen Rasmussen tjent penge ved at arbejde som pædagogmedhjælper om dagen, mens han knoklede med frivillige projekter i aftentimerne. Men det er der ikke tid til længere. Den 1. april introducerer Steffen Rasmussen nemlig sit nye projekt, Fundamentet.

»For at have tid og råd ser jeg mig nødsaget til at leve med min rygsæk og sove på sofaer, indtil den dag mit arbejde med socialt udsatte begynder at give en løn, uanset hvor lang tid det tager,« siger Steffen Rasmussen.

Fundamentet åbnede i april 2014 i Jægergårdsgade 154 i Aarhus. Her var der omkring 20m2 til rådighed. Fundamentet voksede derefter. Både i antallet af ansatte, frivillige og borgere. Vi måtte flytte fra 60m2 til 100m2 til 200m2 og frem til i dag, hvor vi bor på 400m2. 

Støt os

Vi har flere forskellige måder, du kan hjælpe os på.

Åbningstider

Mandag: 09.30-17.00

Tirsdag: 09.30-15.00

Onsdag: 09.30-20.00

Torsdag: 09.30-15.00

Fredag: 09.30-13.00

Kontakt

Søren Frichs Vej 42P

8230, Åbyhøj

info@fundamentet.org

42 31 09 82

Er du ny? Så læs mere her.